FSPUB‎ > ‎[Fără titlu]‎ > ‎

Campanie sprijinitã de FSPUB: Dãruiește sansa la viațã copiilor din Africa

postat 19 aug. 2011, 00:55 de Luciana-Alexandra Ghica   [ actualizat la 19 aug. 2011, 01:10 ]
Cea mai severa seceta din ultimii 60 de ani ameninta viata a 11 milioane de persoane din extremitatea estica a Africii (cunoscuta si sub numele de Cornul Africii si cuprinzand tari precum Etiopia, Kenya, Somalia si Tanzania).

ONU a declarat catastrofa din Estul Africii ca find cea mai grava criza umanitara de pana acum. Aproximativ un milion de copii sunt subnutriti si jumatate dintre ei pot muri in lipsa unui sprijin rapid.

In regiune, numai in ultimele doua luni 29.000 de copii au murit de foame. Partea de sud a Somaliei este cea mai afectata, 80% dintre copiii subnutriti provenind din aceasta zona.

Si Romania se confrunta cu multe probleme, dar spre deosebire de multe tari africane, beneficiaza de o clima si un relief ce pote fi valorificate. In Africa seceta a distrus tot, pamantul e sterp, iar apa e tot mai greu de gasit

Începand cu 9 august, World Vision România, partener al FSPUB, se alaturã eforturilor internaționale de strângere de fonduri pentru copiii și familiile din Africa și lanseazã campania „Dãruiește sansa la viațã copiilor din Africa!” 

Prin aceastã campanie, World Vision România contribuie la eforturile World Vision International de a asigura copiilor din Africa asistențã medicalã, apã potabilã și hranã, ajutoare de bazã ce ar putea salva viețile acestora.

Ai posibilitatea de a ajuta copiii vulnerabili din Africa donând on-line pe http://www.worldvision.ro/daruiestesperanta.php.

Campania se va desfãșura pânã la mijlocul lunii septembrie.