FSPUB‎ > ‎[Fără titlu]‎ > ‎

Dezbatere internationala: US presidential elections 2012

postat 12 oct. 2012, 03:02 de FSP UB   [ actualizat la 12 oct. 2012, 03:08 ]
Marti 16 octombrie, ora 11:30, Sala Negulescu, cu sprijinul ambasadei SUA la Bucuresti, Paul Pelletier (Partidul Republican) si Donald L. Fowler (Partidul Democrat), doi politicieni americani de top specializati in strategie electorala vor dezbate cu studentii FSP UB campaniile lui Barack Obama si Mitt Romney. 

Discutiile vor avea loc in limba engleza.

Paul Pelletier - Cu peste două decenii de experienţă în politică, comunicare, strângere de fonduri, corporaţii, companii non-profit şi consultanţă, Paul Pelletier este recunoscut ca unul dintre experţii de vârf din SUA în campanii electorale şi management în politică, mediu corporatist şi organizaţii non-guvernamentale. A fost consilier legislativ în Congresul american, la Washington, şi asistent adjunct special la Casa Albă, înainte de a înfiinţa „Direct Campaign Solutions”, o firmă de consultanţă pentru management media de campanie şi strângeri de fonduri. 

Pelletier a activat în peste 36 de campanii electorale şi este unul dintre cei mai experimentaţi şi solicitaţi profesionişti în comunicare şi politică din SUA. Vastele sale cunoştinţe şi tehnici de strângere de fonduri l-au determinat să organizeze cursuri şi seminare pe întreg teritoriul Statelor Unite pentru organizaţii precum Departamentul de Stat al Statelor Unite, Comitetul Naţional Republican, Institutul de Management de Campanie al Universităţii Americane, Institutul de Leadership, revista „Campanii şi alegeri”, Asociaţia Americană a Consultanţilor Politici, Institutul de Ştiinţe Politice Aplicate „Bliss” al Universităţii din Akron, statul Ohio, Şcoala de Comunicare „Manship” a Universităţii statului Louisiana, Universitatea Regent, Academia Navală Americană, Asociaţia Profesioniştilor din Domeniul Strângerii de Fonduri şi Institutul Republican Internaţional în cadrul căruia a primit onoruri din partea statului ucrainean pentru contribuţia sa la predarea de tehnici moderne de campanie şi comunicare în masă demnitarilor ucraineni.

Pelletier a lucrat şi în cadrul a numeroase campanii de capital pentru organizatii non-profit, contribuind la sensibilizarea opiniei publice cu privire la diverse cauze de importanta publica, la nivel regional si national. A reusit sa stranga fonduri de milioane de dolari pentru cauze variate, de natura religioasa, medicala, educationala si culturala. Paul Pelletier este licentiat in stiinte politice si comunicare in masa al Universitatii Columbus, a obtinut o diploma de masterat in managementul comunicarii politice de la Universitatea Regent si un certificat de studii avansate in psihologie politica din partea Universitatii George Washington. Este comentator invitat al BBC Radio si BBC World Television pe probleme politice si actualitati si a comentat pentru acestea campaniile prezidentiale din SUA din 2000 si 2004 si discursurile prezidentiale de investire din 2001 si 2005. Pelletier a avut nenumarate aparitii televizate la Fox News Channel, CNN, NBC, Vocea Americii, Vocea Rusiei si alte organizatii media internationale, nationale si locale.

Paul Pelletier este veteran al operatiunii „Iraqi Freedom” din 2006 si a fost medaliat de doua ori de Fortele Navale ale SUA pentru realizari deosebite.Donald L. Fowler, presedinte al companiei “Fowler Communication Inc.”, a fost presedinte la nivel national al Comitetului National al Partidului Democrat din SUA in perioada 1995-1997. Fowler, profesor de stiinte politice si om de afaceri din Carolina de Sud, si-a petrecut o mare parte a carierei in diferite functii din structura Partidului Democrat, inclusiv director executiv al partidului, presedinte de filiala de partid si director executiv al Conventiei Nationale Democrate din Atlanta din 1988.

Donald Fowler si-a obtinut masteratul si doctoratul de la Universitatea din Kentucky, una dintre primele institutii de invatamant din Statele Unite care au oferit cursuri de stiinte politice si administratie publica. A predat administratie publica si politica americana la Universitatea din Carolina de Sud incepand cu 1964 si este colonel in retragere al Armatei SUA, fiind absolvent al Colegiului de Razboi al SUA.

Inainte de Conventia Nationala a Partidului Democrat, a fost numit presedinte al „Comisiei de etică” a Partidului Democrat, menita sa reformeze procesul de numire a candidatilor prezidentiali. Pe timpul acestui mandat, Fowler a activat in cadrul campaniei electorale a lui Bill Clinton si Bob Dole. Ca presedinte la nivel national al comisiei, Fowler a administrat operatiunile de zi cu zi ale partidului si, impreuna cu presedintele general, Christopher Dodd, a fost „imaginea” publica a partidului. Fowler isi continua activitatea politica in calitate de membru al Comitetului National Democrat. Fowler si agentia sa de comunicare au dezvoltat proiecte de relatii publice la nivel de stat si de guvern federal pentru diverse grupuri de clienti, realizand de asemenea studii de marketing, publicitate, relatii publice si programe de marketing pentru clienti nationali si internationali