FSPUB‎ > ‎[Fără titlu]‎ > ‎

Jurnalist în Europa, dezbatere cu corespondenţii RFI România

postat 31 mai 2011, 06:45 de Luciana-Alexandra Ghica

Cum e să fii jurnalist într-o Europă în criză? Răspund la întrebare corespondenţii europeni ai RFI România, joi, 2 iunie, într-o dezbatere la Institutul Cultural Român, începând cu ora 16.00.

Participă la discuţie Matei Vişniec (Paris), William Totok (Berlin), Petru Clej (Londra), Mihaela Gherghişan (Bruxelles), Petar Tomic (Belgrad), Petio Petkov (Sofia), Monica Chihaia (Atena), Laszlo Bihari (Budapesta), Ştefan Popescu (fost corespondent  în Italia). Invitat special: Quentin Dickinson, şeful biroului Radio France/RFI din Bruxelles.

Discuţia este moderată de Luca Niculescu, redactor-şef RFI România, care îi va întreba pe corespondenţi despre modelele jurnalistice din ţările în care lucrează, dar şi despre felul în care societăţile au reacţionat la criza care a zguduit Europa.  Cei zece ziarişti îşi vor compara şi confrunta experienţele şi punctele de vedere într-o discuţie despre rolul jurnaliştilor în societatea de azi.

Discuţia are loc la sediul Institutului Cultural Român din Aleea Alexandru nr. 38, joi, 2 iunie, începând cu ora 16.00. Intrarea este liberă.

Vineri, 3 iunie, RFI România organizează “Ziua corespondenţilor”. Pe parcursul întregii zile, corespondenţii RFI vor interveni în programele radiofonice ale RFI România cu mărturii despre actualitatea ţărilor în care trăiesc.

Dezbaterea de la ICR şi Ziua corespondenţilor” fac parte din campania aniversară „RFI România 20 ani”.

Cu ocazia aniversării a 20 de ani, RFI România şi-a instalat redacţia într-un nou sediu şi şi-a extins prezenţa pe noi suporturi de difuzare. Astfel, RFI România şi-a modernizat site-ul internet, a creat un nou site mobil şi a dezvoltat aplicaţii pentru smartphones care permit ascultarea tuturor programelor.

RFI România, post de radio bilingv în română şi franceză, filială a RFI, emite 24 de ore din 24 în Bucureşti şi este difuzat în FM în alte trei oraşe din România - Iaşi, Cluj şi Craiova – precum şi în capitala Republicii Moldova, Chişinău. Programele sale sunt preluate de 50 de posturi locale de radio din întreaga ţară.

La 20 de ani de la debutul său în România, RFI se angajează să continue promovarea unui jurnalism serios, independent şi profesionist.