FSPUB‎ > ‎[Fără titlu]‎ > ‎

Menu for Justice - Spre un Curriculum Comun European în Domeniul Juridic

postat 6 sept. 2012, 22:08 de FSP UB   [ actualizat la 26 sept. 2012, 05:13 ]


Institutul Naţional al Magistraturii, în colaborare cu  Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii (FSPUB)din Bucureşti şi Universitatea din Bologna va organiza în data de 28 septembrie 2012 Conferinţa Finală a Proiectului 156171-LLP-1-2009-1-IT-ERASMUS „Menu for Justice - Spre un Curriculum Comun European în Domeniul Juridic în cadrul Programului Uniunii Europene de Educaţie pe tot parcursul vieţii. Evenimentul se va desfăşura în limba engleză şi va avea loc la sediul FSPUB din str.Spiru Haret 8, Sala Negulescu.

Proiectul s-a derulat în perioada octombrie 2009 – septembrie 2012 şi a beneficiat de participarea unui număr de 27 de state europene. Un număr total de 49 de universităţi, instituţii de formare profesională a magistraţilor şi institute de cercetare au fost implicate într-un amplu demers de analiză a rolului educaţiei în domeniul juridic, inclusiv formarea profesională a judecătorilor şi procurorilor, în statele participante la acest proiect. În cadrul conferinţei finale urmează a fi prezentate principalele propuneri din Raportul final privind formarea în domeniul judiciar într-o Europă integrată: Studiu comparat al culturii şi practicii judiciare la nivel european.

Obiectivul general al proiectului a urmărit elaborarea unor propuneri rezonabile, inovative şi flexibile în direcţia strategică de dezvoltare a unui curriculum european în domeniul judiciar. Reţeaua formată ca urmare a implementării acestui proiect a fost un veritabil laborator de cercetare în care s-au analizat programele de formare existente în domeniul juridic în cele 27 state participante. Rezultatele cercetării urmează să fie folosite ca resursă pentru viitoare propuneri de dezvoltare curriculară la nivel european.

Lucrările conferinţei sunt deschise publicului în măsura în care există locuri disponibile în sală.

Detalii suplimentare: Gianina Radu, consilier pentru afaceri europene Institutul Naţional al Magistraturii (tel. 021 407 62 61, e-mail: gianina.radu@inm.lex.ro) si prof. univ.dr. Radu Carp, FSPUB (radu.carp@fspub.unibuc.ro)

PROGRAM
ĉ
FSP UB,
26 sept. 2012, 05:13