FSPUB‎ > ‎[Fără titlu]‎ > ‎

RENCONTRE AVEC JEROME FERRARI, Prix Goncourt 2012

postat 27 mai 2013, 09:40 de FSP UB   [ actualizat la 27 mai 2013, 10:05 ]

RENCONTRE AVEC JEROME FERRARI, Prix Goncourt 2012

L’Utopie dans le Sermon sur la Chute de Rome

 

Jérôme FERRARI, laureat al premiului Goncourt 2012 pentru romanul sau, Predica despre caderea Romei, va fi prezent la Bucuresti cu ocazia celui mai important eveniment literar al anului : târgul de carte Bookfest 2013.

Autorul a dorit cu aceasta ocazie sa-i întâlneasca pe studenti si pe profesori în cadrul unei întalniri exceptionale ce va avea loc la Facultatea de Stiinte Politice (Sala Negulescu, str. Spiru Haret nr.8), în data de joi 30 mai începând cu ora 15.00.

Intâlnirea organizata de catre Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii Bucuresti cu sprijinul Institutului francez din Bucuresti este prilejul de a discuta despre cartea sa Predica despre caderea Romei, si mai ales despre utopia lumilor construite de protagonistii operei lui Jérôme Ferrari. Moderator : conf. dr. Vlad Alexandrescu

 

---------------------------

 Le Sermon sur la chute de Rome, Actes Sud, 2012 / Editura Trei, 2013

Predica despre căderea Romei spune povestea unui tânăr care renunţă la studiile sale de filosofie pentru a deschide un bar în Corsica, sperând să creeze o oază de pace şi fericire. Un scriitor-filosof, cu un stil original şi seducător, ne invită să descoperim societatea noastră în contrapunct cu meditaţiile Sfântului Augustin. Jérôme Ferrari s-a născut în 1968 la Paris. A locuit în Corsica și a predat filosofia la Liceul Internaţional „Alexandre Dumas“ din Alger timp de câţiva ani, apoi la Liceul Fesch din Ajaccio. În prezent, este profesor de filosofie la Școala Franceză din Abu Dhabi. Penultima carte a sa, Où j’ai laissé mon âme, apărută în 2010, a câștigat Grand Prix Poncetton și Prix Roman France Télévisions. În 2012, romanul său Predica despre căderea Romei a fost distins cu Premiul Goncourt.