FSPUB‎ > ‎[Fără titlu]‎ > ‎

Sociétés, expressions contestataires et démocratie

postat 20 nov. 2013, 01:30 de FSP UB   [ actualizat la 20 nov. 2013, 01:30 ]
În perioada 22-23 noiembrie va avea loc colocviul "Sociétés, expressions contestataires et démocratie" la sediul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Universitatea din Bucureşti (Str. Spiru Haret, nr. 8, sector 1, Bucureşti,).

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului “Strada, loc de exprimare politică” (finantat de Agentia universitara a Francofoniei) din cadrul centrului de cercetare Fundamenta Politica a și al axei de cercetare “Metamorfoze ale democrației” a Centrului Regional Francofon de Studii Avansate în Științele Sociale (CEREFREA).

La eveniment vor participa peste 25 de cercetatori (politologi, antropologi și sociologi) din Franta, Turcia, Georgia, Bulgaria, Republica Moldova, Canada si Romania ce vor aborda teme precum sociologia acțiunilor protestatare, imaginarul politic radical, “artivismul”, mediatizarea protestelor.

În cadrul colocviului se va organiza și un atelier doctoral cu tema: "Perspective etnografice asupra manifestărilor de stradă".

De asemenea, cu ocazia colocviului va avea loc un dublu vernisaj: o expoziție intitulata "Protest Movements: Some Documents", semnată Dan Perjovschi, și expoziția multimedia "Dincolo de stradă. Retrospectiva subREAL la Istanbul -o arheologie a opiniei publice stambuliote", realizata de catre Cristina Bragea si Andrada Cretanu, studente in cadrul masterului franco-roman "Politique en Europe".

Organizatori :
Facultatea de Științe Politice a Universităţii din București - Centrul de cercetare Fundamenta Politica, Centrului Regional Francofon de Studii Avansate în Științele Sociale (CEREFREA), CERI-Sciences Po, Paris, Universitatea Dokuz Eylül, Izmir, Institutul Francez de Studii Anatoliene, Istanbul; Noua Universitate Bulgară, Sofia, Agenția universitară a Francofoniei-BECO, Institutul francez din București.

Program