FSPUB‎ > ‎Programe de studii‎ > ‎Master‎ > ‎

Politica în Europa: State, frontiere si societati


Program de master franco-român (EHESS/ FSPUB) 

POLITICA IN EUROPA
State, frontiere şi societăţi
Programul de master „Politica în Europa. State, frontiere şi societăţi” este organizat de Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti (FSPUB) şi l’École des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS) – Paris şi propune o formare de excelenţă în domeniul ştiinţelor politice. Studenţii vor fi înscrişi în cele două instituţii de învăţământ şi vor dispune de o dublă coordonare a lucrării de dizertaţie pe durata celor patru semestre de studii, realizată de către un cadru didactic al FSPUB şi de un cadru didactic al EHESS. Cursurile vor fi predate de profesori din cele două instituţii de învăţământ. Absolvenţii programului de master vor primi două diplome de master: una acordată de Universitatea din Bucureşti şi una acordată de EHESS, Paris.


Studenții vor beneficia de:
  • 3 burse de stagiu profesional la Paris și 3 burse de mobilitate la EHESS Paris (1050 euro/lună) oferite de Ambasada Franței în România 
  • Un sejur la Parlamentul European de la Bruxelles în primăvara anului 2013 (toate costurile vor fi acoperite de Parlement) 
  • Un curs intensiv de perfecţionare lingvistică (limba franceză) pe parcursul primelor două semestre. Pentru acest curs studenţii vor primi un certificat lingvistic suplimentar. 
Programul face parte din activitățile desfășurate în cadrul Centrului Regional Francofon de Studii Avansate în Științe Sociale (CeReFREA). Centrul a fost constituit la București în 2012, grație Premiului cultural Louis D. al Academiei Franceze, şi are drept scop dezvoltarea şi susţinerea francofoniei în Europa Centrală şi Orientală.

ADMITERE

Pentru detalii, vizitați site-ul programului de master, precum si pagina de admitere de pe site (www.fspub.unibuc.ro)

CONTACT
Nu ezitați sa ne contactați via e-mail
Alexandra Ionașcu alexa.ionascu@gmail.com  
Florin Țurcanu fturcanu@gmail.com