FSPUB‎ > ‎Secretariat‎ > ‎ANUNTURI‎ > ‎

Precizari restante sem1

postat 9 ian. 2013, 07:45 de FSP UB   [ actualizat la 9 ian. 2013, 09:29 ]
Un examen poate fi dat de maxim 3 ori in timpul unui program de studii, iar a 3-a examinare se plateste. Dupa epuizarea a trei examinari, in mod exceptional poate fi acordata pentru motive bine intemeiate, prin cerere adresata decanului, o a patra examinare (si ea platita).

Sesiunile de restante si reexaminari sunt programate in toamna fiecarui an pentru anul curent sau anii anteriori. 

Studentii din anul 1 si 2 licenta sau anul 1 master pot da examene restante din anul curent sau anul anterior (daca este cazul) numai in sesiunea din toamna. 

Studentii aflati in anul 3 licenta sau anul 2 master pot da examene restante:
  • in sesiunea aferenta semestrului 1 al anului 3 pentru examenele restante din anii 1 sau 2 la cursuri care s-au defasurat in semestrul 1
  • in sesiunea aferenta semestrului 2 al anului 3 pentru examenele restante din anii 1 sau 2 la cursuri care s-au defasurat in semestrul 2
  • in luna iunie a anului 3 pentru examenele restante din anul 3

In sesiunea ianuarie-februarie 2013 au dreptul sa dea examen de restanta
  1. studentii aflati in semestre de gratie, indiferent de semestrul in care s-a desfasurat cursul;
  2. studentii aflati in anul curent 3 licenta pentru examene restante din anul 1 sau 2 la cursuri care s-au desfasurat in semestrul 1 (daca nu au epuizat deja numarul maxim de reexaminari permis).
  3. studentii aflati in anul curent 2 master pentru examene restante din anul 1 (inclusiv seminarii de cercetare) care s-au desfasurat in semestrul 1.
Este considerata restanta notarea prin nota mai mica sau egala cu 4 (pentru disciplinele la care evaluarea se face prin nota), notarea cu Absenta (la oricare disciplina) sau notarea prin Respins/Nepromovat (pentru disciplinele la care evaluarea nu se face prin nota).

Studentii aflati in semestrul de gratie sunt in mod automat inscrisi la examenele de restanta.

Studentii din anul 3 licenta si anul 2 master ce doresc sa sustina examenele restante din anii anteriori in acest semestru vor depune cereri la secretariat pana cel tarziu 11 ianuarie, in timpul programului cu publicul. 

Atentie! Cererilor li se vor atasa si chitantale de plata (daca e cazul) - cate o chitanta pentru fiecare examen restant care in cursul sesiunii ianuarie-februarie 2013 ar trebui sustinut a treia oara in timpul programului de studii.

Lista finala a studentilor din anul 3 licenta si anul 2 master ce au dreptul sa participe la examene de restanta in sesiunea ianuarie-februarie 2013 va fi afisata cel tarziu in data de 16 ianuarie.

Atasate acestui anunt sunt formularele de cerere de inscriere la examenele restante (un formular pentru toate examenele la care se solicita reexaminarea) - 1 formular pentru ciclul de licenta si 1 formular pentru ciclul de master.

Cererile vor fi semnate si depuse sub semnatura la secretariat de catre studentul solicitant sau de catre reprezentantul de an.

Pentru sustinerea unui examen restant din acelasi an academic (i.e. in toamna pentru studentii licenta ani 1 &2 si master an 1, in iunie pentru studentii licenta an 3 si master an 2) nu este necesara depunerea unei cereri.

Pentru sustinerea unui examen restant din anii anteriori in sesiunea din semestrul 2 sau din toamna se vor depune cereri in calendarul anuntat la acel moment pentru sesiunile respective.
ĉ
FSP UB,
9 ian. 2013, 07:46
ĉ
FSP UB,
9 ian. 2013, 07:46