Intrebari frecvente

Felicitări dacă eşti beneficiar al unei mobilităţi Erasmus! Acum că ai trecut cu bine de procesul de selecţie, iată câteva din întrebările cele mai frecvente al căror răspuns este bine să îl cunoşti înainte de a începe să îţi organizezi plecarea în stagiul Erasmus. Această listă este în permanenţă actualizată astfel încât să reflecte cât mai bine necesităţile stagiarilor Erasmus. Dacă ai o întrebare pentru care nu găseşti răspuns pe această pagină, scrie-ne la erasmus@fspub.ro

Inainte de stagiul Erasmus

Ce formulare trebuie să completez?

Text

Ce cursuri pot urma în universitatea de destinaţie?

Puteți alege cursuri din domeniul știinţelor politice, pe cât posibil asemănătoare cu cele care le-ați fi studiat la FSPUB. 

NU puteți urma cursuri sau seminarii care
  • poartă același titlu cu discipline urmate deja
  • în planul de studii al FSPUB sunt cuantificate cu 0 (zero)credite (e.g. limbi străine, stagiu de practică, informatică etc). 
Dacă alegeți să vă ameliorați nivelul lingvistic sau anumite abilităţi tehnice, efort de altfel recomandabil, valoarea disciplinelor respective nu va fi cuantificată în suma totală de credite necesare absolvirii.

Care este procedura de alegere a cursurilor?


Text

Pot alege cursuri ce însumează mai mult de 30 de credite?

Da.


In timpul stagiului Erasmus

Ce formulare trebuie să completez?

Text

Ce se întâmplă dacă nu promovez toate cursurile alese?


Îmi pot prelungi stagiul Erasmus?

Studenţii în ani terminali (anul 3 licenţă, anul 2 master sau anul 3 studii doctorale) pot pleca în stagiul Erasmus numai în semestrul 1.

Din motive ce ţin în principal de dificultatea procedurilor de şcolarizare dat fiind calendarul academic diferit al instituţiei gazdă, studenţilor în ani terminali nu le este permis să îşi prelungească stagiul şi în semestrul al 2-lea.text

Dupa revenirea dintr-un stagiu Erasmus

Cum se echivalează notele obţinute?

Text

Îmi pot mări notele obţinute?

În cadrul FSPUB nu se pot mări note obţinute la cursuri desfăşurate în afara FSPUB.

Aşadar, notele obţinute în stagiul Erasmus se pot modifica numai în universitatea de destinaţie prin susţinerea unor examene de mărire, dacă această procedură există în acea instituţie.

Pot renunţa la recunoaşterea unor cursuri urmate în timpul stagiului Erasmus?


text

Ce se întâmplă dacă nu am

Cum pot obţine loc de cazare în căminele Universităţii din Bucureşti după întoarcerea din stagiu?

Conform procedurii de cazare a studenţilor Erasmus, cei plecati in stagiu Erasmus in
  • semestrul 1 şi care se reîntorc în semestrul 2, trebuie să trimită în luna decembrie un email pe adresa cazare@fspub.ro, specificând data întoarcerii (data de la care este necesară cazarea în cămin) şi opţiunea pentru un anumit cămin.
  • semestrul 2 si care au cazare in cămin vor schimba camerele cu cei care revin din stagiul Erasmus.