POLIMATECA
Festival de științe și arte politice,
ediția a 2-a (sau a 3-a, după alte calcule)


16-26 aprilie 2013

Politica nu e … ușoară. Pentru a o înțelege e nevoie de știință. Pentru a o cultiva e nevoie de artă. Așa că ne-am suflecat mânecile, ne-am chemat prietenii și admiratorii și-am pus de un festival mai altfel.

L-am inventat în 2011 sub numele de Săptămâna Ştiinţelor Politice pentru a sărbători atunci 20 de ani de la înființarea Facultății de Științe Politice a Universității din București (FSPUB), prima instituţie de învăţământ superior din România dedicată studiului societăţii şi problematicii socialului din perspectiva politicului şi creată în opoziţie directă cu tradiţia instituţională şi intelectuală a învăţământului de partid şi de stat din timpul regimului comunist

Ca şi la prima ediţie, acest festival, acum cunoscut sub numele de POLIMATECA, este o serie de evenimente şi activităţi pentru a atrage atenţia asupra faptului că ştiinţele politice nu sunt o disciplină ce pregăteşte în mod necesar politicieni, ci reprezintă mai degrabă un domeniu ce contribuie în mod fundamental la înţelegerea societăţii şi a problemelor acesteia, precum şi la formarea unor personalităţi independente intelectual, capabile să genereze şi să pună în practică proiecte de succes pentru dezvoltarea personală şi comunitară, promovând în acelaşi timp schimbări sociale în spiritul libertăţii de expresie, creativităţii şi al valorilor democratice. 

PROGRAM

Atenţie! Pe toată perioada de desfăşurare a festivalului, FSPUB organizează Zilele Porţilor Deschise pentru liceeni. Cei interesaţi pot veni la cursurile FSPUB şi participa, cu acordul profesorilor titulari, la unele dintre acestea.


CONTACT

Coordonator proiect
Lect.dr.Luciana Alexandra GHICA

polimateca@fspub.unibuc.ro